Body Mind in Flow
Body Mind Release methode

BMR voor bedrijven. 

Uw werknemer werk-fit of re-integreren?

Het Body Mind Release traject is heel effectief voor het bedrijfsleven.

Het ziekteverzuim is een enorme kostenpost. Miljoenen mensen lijden aan depressie, somberheidsklachten, chronische vermoeidheid en stress. Er lijkt een explosie te zijn van mensen met een burn-out. 
Regulier aangeboden hulp kan therapie bij het GGZ zijn. Dat is helaas (te) veel praten over de klachten. Het geeft wel inzicht, maar verlaagt het stressniveau van de cliënt niet. Dit komt doordat cliënten de gebeurtenissen keer op keer herbeleven en daarbij de gerelateerde emoties en overtuigingen activeren. Daarmee wordt de stressrespons opnieuw geactiveerd. Regulier krijgen veel mensen medicatie voorgeschreven; Deze is bedoeld om heftige emoties wat af te vlakken.
Body Mind Release maakt geen gebruik van medicatie. BMR is een methodiek die mensen leert om zelfstandig aan de slag te gaan en op zoek te gaan naar de innerlijke oorzaak onder de klachten en deze vervolgens los te laten.
Deze aanpak is heel geschikt om medewerkers aan te bieden als ze ziek zijn (bijv. bij depressie, vermoeidheid, minder werkgeluk of als ze ziek dreigen te worden. BMR kan dus ook preventief ingezet worden, als personeel kampt met stress, spanning, vermoeidheid en concentratieproblemen op het werk. Dit is belangrijk omdat deze mensen een grotere kans hebben om te verzuimen of zelfs langdurig ziek te worden en uiteindelijk bij het UWV komen. 

Door een Body Mind Release traject kan dit worden voorkomen.
Het is een effectieve methode die de innerlijke oorzaak van levensklachten gericht aanpakt. Als deze  oorzaak onder de klachten wordt weggehaald, dan verdwijnen daarmee ook de klachten. We gaan niet praten maat doen!

Een actieve werkwijze waarbij de cliënt zelfstandig en gericht leert loslaten wat hem of haar niet verder helpt en terughaalt wat hij of zij mist aan positieve gevoelens. BMR werkt in een bepaalde volgorde, een stappenplan. De cliënt krijgt deze stap voor stap uitgelegd.

Het is een overzichtelijk en relatief kort traject met overzichtelijke stappen van 7 sessies (7 à 8 weken)

De cliënt kan zichzelf na deze 7 sessies steeds weer zelfstandig (zonder hulp van een therapeut) met behulp van de verkregen tools op de rails houden. Daardoor is het traject duurzaam! De werkwijze blijkt in de praktijk heel succesvol en is door een onafhankelijke commissie beoordeeld met een klant tevredenheid van 9,3.


Tijdens het traject krijgen cliënten al relatief snel weer ruimte voor positieve gevoelens en gaan dit terugzien in hun buitenwereld. Er ontstaat een voelbare verbetering. Men gaat de wereld door een positievere bril zien.

BMR pakt de innerlijke oorzaak onder de levensklachten aan. Dat gebeurt stap voor stap. De innerlijke oorzaak onder heel veel klachten is te vinden in de denkgeest. Dat wil zeggen dat 80% van de klachten veroorzaakt wordt door psychosomatische klachten, vanuit ons denken. Dit komt door 'de ballast' die cliënt bij zich draagt.

Ballast is een verzameling van beperkende gevoelens en overtuigingen, angsten en programmering.
95% van je doen, denken en handelen wordt veroorzaakt door ballast. Het is dus belangrijk om deze  los te gaan laten.
Door de negatieve ballast is er minder ruimte voor positieve gevoelens. Dit veroorzaakt klachten zoals piekeren, somberheid en depressie. De cliënt verbruikt het gelukshormoon serotonine sneller op dan dat het wordt aangemaakt. Mensen kunnen daardoor ziek worden, in de ziektewet belanden of minder productief zijn op het werk. Body Mind Release voorkomt presenteïsme. Dat betekent dat mensen ziek zijn en toch doorwerken en daardoor minder productief zijn op de werkvloer.
Aan het einde van het traject gaan we aan de slag met herprogrammeren van positieve levensprogramma's. Na het traject is de cliënt in staat om zelfstandig verder te werken met deze techniek. Het is een tool voor life.


De therapeut test bij iedere sessie de vooruitgang van cliënt en noteert dit in een schema met bijbehorende cijfers. Eventuele vooruitgang of stilstand wordt hiermee opgemerkt en met de cliënt wordt besproken. Inhoudelijk wordt niets aan de werkgever teruggekoppeld, maar wel of gestelde doelen kunnen worden behaald.  

Haalbare doelen zijn:

 • meer werkgeluk
 • grenzen kunnen en durven aangeven
 • weer positieve zaken kunnen zien
 • meer energie ervaren
 • minder piekeren
 • beter slapen

Body Mind Release helpt o.a. bij:

 • burn-out, vermoeidheid en depressie
 • negatief zelfbeeld
 • hooggevoeligheid
 • angst- en paniekaanvallen
 • gedragsproblematiek
 • verbeteren vaardigheden en competenties

De voordelen van een traject zijn:

 • een betaalbaar traject (€ 995,-)
 • duurzame resultaten
 • relatief kort behandeltraject van ongeveer 8 weken
 • een handig persoonlijk werkboek
 • oefeningen ongeveer 20 min per dag (als je beter wilt worden is dit een kleine investering)
 • het traject is online en kan daardoor vanuit huis of een rustige plek op uw bedrijf worden gevolgd
 • tool for life om na 7 sessies zelfstandig verder te werken aan je eigen groei