Body Mind in Flow
Body Mind Release methode

Hoe ziet een traject van 7 sessies eruit?

Tijdens de eerste sessie bespreken wij samen jouw klachten. Krijg je inzicht over de oorzaak van deze klachten en wordt een plan opgesteld met duidelijke doelen. Dit plan wordt door ons samen ondertekend volgens de eisen van het Wkkgz.* Daarnaast krijg je een persoonlijk werkboek.

Vervolgens leer je gericht vastzittende emoties, gevoelens, angsten en beperkende overtuigingen zelfstandig los te laten.
Wekelijks wordt de vooruitgang besproken en getest en krijg je nieuw 'huiswerk'. Deze oefeningen zijn twee keer per dag ongeveer 10 minuten. Dat is dus goed te doen.  Belangrijk is ook dat tijdens de sessies positieve gevoelens worden teruggeplaatst.

Na elke sessie weet je wat jij de komende week zelfstandig gaat doen en vooral waarom.

Je gaat aan de slag met het gericht loslaten van ballast en eventueel het terughalen van je positieve gevoelens. Je zult merken dat dit heel goed te doen is en dat jouw inspanningen om ballast los te laten een beloning zal opleveren.

Tijdens de 6e sessie leer je ten slotte zelfstandig te programmeren, wat jij in je verdere leven kunt gebruiken om verder tot bloei te komen en je te ontwikkelen tot een stabiel, positief en vrij mens.

Tijdens de 7e sessie ronden we het traject af. Daarna kan eventueel nog nazorg plaatsvinden.


De BMR methode is zeer goed in te zetten bij (in willekeurige volgorde) klachten zoals:

 

hoog gevoeligheid
burnout
somberheid en depressie  
gebrek aan zelfvertrouwen
PTSS
verslavingsgedrag
afhankelijkheid
spanning
gevoelens van onrust
vermoeidheid

 

 

angst
stress
paniekaanvallen
gevoel vast te zitten
onverwerkte trauma’s
spanning
verlies van levensvreugde
gedragsproblemen bij kinderen
piekeren
slapeloosheid

 


De bagage waar we last van hebben wordt in BMR ballast genoemd. Als de rugzak te zwaar wordt, moet er ballast uit om weer ruimte te maken voor positieve gevoelens. 

De emotionele rugzak is een metafoor die verwijst naar de emotionele bagage die we met ons meedragen als gevolg van onze levenservaringen, relaties en gebeurtenissen uit het verleden. Deze bagage kan bestaan uit zowel positieve als negatieve emoties, zoals vreugde, verdriet, angst, woede en schuldgevoelens. De negatieve bagage noemen we ballast.
De inhoud van onze emotionele rugzak kan van invloed zijn op hoe we omgaan met nieuwe situaties en relaties in het heden. Het kan ons gedrag, onze reacties en besluitvorming beïnvloeden, soms zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Als we niet leren omgaan met en werken aan onze emotionele bagage, kan het ons welzijn en onze relaties negatief beïnvloeden. 

Het is belangrijk om bewust te worden van de inhoud van onze emotionele rugzak. De Body Mind Release methode kan jou helpen deze emotionele bagage te verwerken en los te laten. Dit kan leiden tot persoonlijke groei, veerkracht en een gezonder emotioneel welzijn.

* Wkkgz=Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg


''Pak je emotionele rugzak uit''

zodat je weer vooruit kunt komen